Komentari (11)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
skoda bas super auto kako cjenom tako kvalitetom . ( mislim da modele od 2006 - 2011 ) :)
@bjez ba Koja si ti neobrazovano-zatucana seljačina.Prvo,uutomobilske klase se ne prave prema kvaliteti auta, nego po dimenzijama.A drugo,da imaš imalo pojma o čemu pričaš znao bi da Škoda po kvaliteti ne kaska nimalo za VW-om.Jesi li znao je Superb pobjedio prošlu generaciju Passata na testu koji je obavio njemački časopis autobild.de,a da je od nove izgubio za samo tri poena,prvenstveno jer mu fali imidža?Naravno da nisi,niti znaš o čemu pričam,zato i izvaljuješ takve gluposti.
Skoda je njesra, zivio W V.......!!
Octavia je vrlo dobar auto na provjerenoj i dokazanoj platformi za razumnu lovu. Prostrana, sigurna i solidno opremljena uz kvalitetnu motorizaciju i klasican dizajn, sasvim je dobar izbor za prosjecnog bh vozaca. Tupan kojem je argument da je Skoda smece to sto je nema u Americi bolje da ne dolazi na teme o automobilima, blamira se bezveze. @Mynx - Octavia je uradjena na Golfovoj platformi pa se zato nalazi u compact klasi, preciznije receno Octavia je probna platforma za Golfa (ona prva za cetvorku, a ova druga za peticu). Neka te ne zavara duzina, izvucen joj je gepek jer je zamisljena kao porodicni model za trzista slabije platezne moci (istocnoevropska), ali medjuosovinski razmak je isti (ili vrlo slican) kao Golfov.
Octavia je bolja pametnija kupovina od Golf-a VI!Veća je,šira,veći prtljažnik,ali ono što je njena velika mana jeste da daje mali za puno novca! Osnovna oprema joj je nula,za sve se treba nadoplatiti,čak i zadnji brisač košta 127 KM! Dok je nadoplatite opremu,za te pare možete kupiti japansko auto! Njena realna vrijednost sa 1,6 benzinskim motorom i paketom opreme koji bi imao 6 vazdušnih,ESP sa svim svojim dodacima,ručnom klimom,elektro podizačima predniih stakala,zadnjim birsačem,MP3 uređajem,centralnim daljinskimm,maglenkama, bila bi 25 000 KM! A dok joj sve ovo nadoplatite, njena kupovina se ne isplati,jer prelazi 30 000 KM! Danas za 25000 ili 26 000 KM možete kupiti dobro auto! Ne pravi samo VW automobile!
Raja nešto kometariše ..lafo kao voze oni.Kako i neće kad to sve radi u nekom Ministatvu sektor \'\'pametni brdjani\'\' ili neka agencija \'\'šklj\' aktivnostima....ja ne mogu sebi prištiti mladja auta od \'95 a osušio sam se od škole.
Za nove i buduce mehanicare na YouTube...(VIDEO) ukucaj -autodoktor.
@Bjez ba Ja jedino ovdje vidim da si ti jedno veliko smece...Pa u Americi nema niti jednog FRancuskog brenda. A oni su bezveze jel? Pokusaj sa terapijom lijecenja kompleksa glu.upane. Skoda Octavia u segment hatchback-ova spada u klasu Golfa i sl. zato sto ima jednako međuosovinsko rastojanje...U svakom slucaju .dva trenutna najbolje rastuca brenda u Evropi su Škoda i Hyundai...sto govori da trenutno imaju sta ponuditi!
Meni nikad nije bilo jasno kako se Octavia nalazi u klasi kompakta zajedno sa npr.:Golfom,Peugeotom 308,Renaultom Megane...koje po dimenzijama,kapacitetu prtljažnika uveliko nadmašuje?Zar ne bi bilo logičnije da je recimo npr. svrstana u srednju klasu,gdje je VW Passat koji joj je po dimenzijama puno bliži nego Golf?
da je octava bez ESP smrt
slazem se sa tobom vrabac,cinjenica je ipak da je skoda u vlasnistvu vw,tako da je super :) :)