{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Priprema za buduće uspjehe

S
17.3.2011. u 10:34
0
0
Priprema za buduće uspjehe
0
FIA-in WTCC šampionat 2011. godine počinje ovog vikenda trkom u brazilskoj Curitibi, što ujedno označava i početak evaluacijske sezone za Volvo i ekipu Polestar Racing.

Ekipa Polestar Racing je prošle godine dobila zeleno svjetlo Volva da u WTCC šampionatu 2011. godine nastupi sa jednim automobilom u cilju komercijalne i tehničke evaluacije prije punog angažmana planiranog za 2012. godinu.

„Volvo nam je dao jasnu misiju da procijenimo mogućnosti u WTCC šampionatu, što znači da nismo fokusirani na rezultate, već na stvaranje baze za uspješan nastup 2012. godine. Pred nama je uzbudljiv izazov“ - izjavio je Christian Dahl, direktor Polestar Racinga.

Polestar Racing je za nastup u WTCC-u pripremio model C30 DRIVe, koji se već dokazao u švedskom i skandinavskom touring šampionatu. Ipak, za nastup u WTCC-u potrebno je mnogo dorada, naročito po pitanju pogonske tehnologije.

„Sezonu ćemo početi aktuelnim dvolitarskim motorom, ali ćemo nešto kasnije predstaviti potpuno novi 1.6 turbo u skladu sa aktuelnim WTCC pravilima“ - dodaje Dahl.

Za upravljačem Volva C30 DRIVe u WTCC šampionatu bit će Robert Dahlgren, koji se raduje uzbudljivoj trkaćoj sezoni. Prva trka u Brazilu bit će i mjesto predstavljanja novog izgleda automobila, a najuočljivija je prepoznatljiva Polestar plava boja karoserije.

Kalendar WTCC-a za 2011. godinu sastoji se od 11 stanica, gdje će se na svakoj voziti po dvije trke, i to:
20 Mart - Curitiba - Brazil
24 April - Zolder - Belgija
15 Maj - Monza - Italija
19 Juni - Brno - Češka Republika
03 Juli - Porto - Portugal
17 Juli - Donington Park - Velika Britanija
31 Juli - Oschersleben - Njemačka
04 Septembar - Valencia - Španija
23 Oktobar - Suzuka - Japan
06 Novembar - Guangdong - Kina
20 Novembar - Macau - Kina

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Kupio/la bih električni automobil:
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: