Dobra vijest za fanove
0

Gledajte Formulu 1 na TV1 i Mreži

Sarajevo-x.com
TV1 je otkupila ekskluzivna prava prijenosa utrke Formule 1. Tako će fanovi najvećeg sportskog spektakla na svijetu u vikendu koji je pred nama, 10. aprila u 10 sati ujutro moći pratiti prijenos utrke koja se vozi u Maleziji, druge po redu u ovoj sezoni.

Kvalifikacijska utrka (pole position) za Veliku nagradu Malezije, održava se u subotu od 10 do 11h, i također će biti u dirketnom prijenosu na TV1 i Mreži. A ko će se naći u ulozi komentatora sa TV1 još ne otkrivaju. Poznato je samo da su u toku pregovori sa više vrhunskih poznavlaca Formule 1 iz BiH i regiona.

Podsjećamo, Svjetsko prvenstvo Formule 1 počelo je 27. marta utrkom za Veliku nagradu Australije u kojoj je ubjedljivo slavio pilot Red Bulla, Sebastian Vettel. On brani titulu prvaka i od njega se i ove godine mnogo očekuje. U prvoj utrci ove sezone pokazao je da je u dobroj formi, ali i da je bolid Red Bulla itekako spreman za borbu za titulu. Bez velikih poteškoća osvojio je prvo mjesto ispred Britanca Lewisa Hamiltona (McLaren-Mercedes) i trećeplasiranog Rusa Vitalija Petrova (Lotus Renault).

Ferrarijev adut Fernando Alonso je okončao utrku na četvrtom mjestu, dok je domaći vozač Mark Webber (Red Bull) bio peti. Najveće iznenađenje je priredio meksički debitant Sergio Perez (Sauber), osvojivši sedmo mjesto. Veliko razočaranje su doživjeli u Mercedesu, jer njihovi vozači Michael Schumacher i Nico Rosberg zbog tehničkih poteškoća nisu uspjeli završiti utrku. Pod posebnim povećalom je i Michael Schumacher, jer povratnička sezona iskusnog njemačkog vozača nije prošla kako su mnogi očekivali.

Uz uvođenje novih pravila, uzbuđenja u novoj sezoni svakako neće nedostajati, a najbrži cirkus na svijetu pratite na program TV 1 i Mreže ( RTM, OSCAR C, Kanal 3, Behar, Tv Tuzla, OSM TV i TV 101).

Kalendar utrka Formule 1 za 2011:

  1. april: VN Malezije (Sepang)
  2. april: VN Kine (Šanghaj)
  1. maj: VN Turske (Istanbul)
  2. maj: VN Španije (Barcelona)
  3. maj: VN Monaka (Monte Carlo)
  4. juni: VN Kanade (Montreal)
  5. juni: VN Evrope (Valencia)
  6. juli: VN Velike Britanije (Silverstone)
  7. juli: VN Njemačke (Nürburgring)
  8. juli: VN Mađarske (Budimpešta)
  9. august: VN Belgije (Spa-Francorchamps)
  10. septembar: VN Italije (Monza)
  11. septembar: VN Singapura (Singapur)
  1. oktobar: VN Japana (Suzuka)
  2. oktobar: VN Južne Koreje (Jeongam)
  3. oktobar: VN Indije (Noida)
  4. novembar: VN Abu Dabija (Abu Dabi)
  5. novembar: VN Brazila (Sao Paulo)