Formula 1
0

Lotus predstavio bolid za iduću sezonu

Totalsport
Prošlu sezonu Formule 1 tim Lotusa vrlo vjerovatno želi što prije zaboraviti, budući da su prvenstvo okončali bez i jednog osvojenog boda.

Finski vozač Heikki Kovalainen i Talijan Jarno Trulli uporno su ostavljali loš dojam na stazama širom svijeta, ali uoči početka nove sezone čelništvo te ekipe je opet ispunjeno optimizmom, pogotovo nakon što su predstavili bolid za novu sezonu.

Cijeli događaj se zbio u Maleziji, gdje je sjedište tima, a čelnici su bili ponosni i zbog činjenice što su bolid predstavili nekoliko sati prije velikog konkurenta Lotus Renaut GP-a, s kojim se još uvijek spore oko prava na ime.

Prije Lotusa novi bolid je predstavio i Ferrari, a većina timova će isto učiniti u ponedjeljak i tako dočekati prva testiranja u Valenciji koja slijede od utorka.

Novo Svjetsko prvenstvo Formule 1 započinje 13. marta Velikom nagradom Bahreina, a čelnici Lotusa su naglasili da su spremni za "osvajanje bodova i mjesto u sredini redoslijeda konstruktora". Pokušat će to s istim ljudima u bolidu, Kovalainenom i Trullim.