Komentari (29)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
70 ih i 80 ih godina proslog stoljeca u Zenicu su dolazili inzinjeri iz SSSR a i SAD. Tada su radili na novim pogonima ugradjujuci svoje tehnologije. Dakle, tada smo bili toliko jaki i bogati da su Rusi i Ameri dolazili da nam rade i prodaju svoju tehnologiju. Sada nemamo ni za kifle, sluge smo tudjinima. Cak i Zeljezaru u Zenici domaci lopovi su prodali za marku. A pricaju nam kaki nam je dobro. Mater im...
@Barley Tebe bi trebalo vratit u 70 i 80, jer vidimo da si prespavao sve ove godine. A da nisi znao bi da su nas napali Srbi i Hrvati i sve nam porusili, popalili. Uostalom, glup si ti da shvatis da se sve mijenja. Nekad je i KABUL bio prijestolnica za Berlin, Milano i mnoge druge evropske gradove. A gdje je danas?
Dokle cemo vise slusat ove price da je bolje bilo dok je bilo Jugoslavije? Koji ste qur.. glasali onda i protiv radnih mjesta 1990-e kad ste znali da malo trziste Bosne ne moze zadrzat Famos,Tas..?
Zato sada imamo hotele, motele i tržne centre
I ono najbitnije, imamo se gdje pomoliti petkom, hvala Bogu.
Da je bilo pameti i mirnog razlaza danas bi opet bili ujedinjeni. I jedan veliki dio firmi bi opstao . Al jbg. Kako bi sve pokrali da je ostalo uređeno društvo.
Zato ja sad mogu bacit kesu smeća kroz prozor, imam struju i vodu u stanu,plin, kauč u sobi, drvene podove, sijalice svuda,dvije televizije, sve mi blizu,ništa neću da mjenjam, milina....
imali smo nismo znali sta smo imali a sad nemam ja nemas ni ti...zahvaljujuci velosvrpskom ideologijom i nacionalizmom..
Sta si imao? Mogao si imati ako si bio komunjara u partiji de ne rise
Novinar je propisti navesti da je FSV Famos Hrasnica proizvodio i oklopne transportere@
I onda su dosle devedesete.Kraj teksta boli normalne lnude
EVO CITAM KOM KAZE KOLKO NAM AGRESOR U RATU FIRMI UNISTIO .A STO NENAPISA KOLKO SU NASI AGRESORI UNUTAR NASE ZEMLJE FIRMI UNISTILI NE SAMO FIRMI NEGO SVEGA OSTALOG.VIDITE KO VODI ZEMLJU 30G LOPOVI KRIMINALCI SAMO ZA SEBE RADE STA SU URADILI ZA NAROD.JA OVIM STRANKAMA STO SU 30G NEBI GLAS DAO KAD HLJEBA NEBI IMO A VI IH PODRZAJITE VI IH BIRAJTE I ONDA KUKANJE .
EVO ČITAM KAKO JEDAN OD AGRESORA PIŠE I POKUŠAVA DA OPRAVDA AGRESIJE KOMŠIJA. A DRUGI KAKO SE JUGA DIGLA IZ PEPELA. PA MI SMO ZA ISTORIJE KAKO SMO SE IZGRADILI POSLE RATA UZIMAJUĆI U OBZIR DA DVA NARODA SVE RADE DA UNIŠTE I RASTURE DRŽAVU PODRŽAVAJUĆI HRVATSKU I SRBIJU. ZA PRMJER NAĐITE MI BOSANSKOG KATOLIKA I PRAVOSLAVCA KOJI KUPUJE DOMAĆE VODE PIĆA I HRANU A NJIHOVI POLITIČARI JAVNO GOVORE KAKO IM JE CILJ RASPAD DRŽAVE.
Koliko je se samo znanja izgubilo propašcu ovakvih tvornica.
FAMOS,UNIS,PRETIS,TAS, ENERGOINVEST,STANDARD, ZORA, ALHOS,KLJUČ,HIDROGRADNJA,VRANICA,ZRAK, SIGMA,UNIONINVEST,CENTROTRANS,GRAS GDJE BI RADILO 150 000 RADNIKA I JOŠ MNOGE AGRESOR SPALIO I PORUŠIO DO TEMLJA SVE I JEDNU DO TEMLJA POGLEDAJTE POSLERATNE FOTOGRAFIJE I SNIMKE. PROKLETI BILI DO SUDNJEGA DANA.
Jest,jest, agresor i privatizaciju izvršio, rasprodao mašine u staro željezo i zemljište prenamijenio za gradnju stanova u kojima niko ne živi.
EVO ČITAM KAKO JEDAN OD AGRESORA PIŠE I POKUŠAVA DA OPRAVDA AGRESIJE KOMŠIJA. A DRUGI KAKO SE JUGA DIGLA IZ PEPELA. PA MI SMO ZA ISTORIJE KAKO SMO SE IZGRADILI POSLE RATA UZIMAJUĆI U OBZIR DA DVA NARODA SVE RADE DA UNIŠTE I RASTURE DRŽAVU PODRŽAVAJUĆI HRVATSKU I SRBIJU. ZA PRMJER NAĐITE MI BOSANSKOG KATOLIKA I PRAVOSLAVCA KOJI KUPUJE DOMAĆE VODE PIĆA I HRANU A NJIHOVI POLITIČARI JAVNO GOVORE KAKO IM JE CILJ RASPAD DRŽAVE
PRIKAŽI ODGOVORE (1)