Model iz sedamdesetih
21

Prelijepi BMW 3.0CS traži novog vlasnika

D. B.
Imućni ljubitelji klasičnih automobila i kolekcionari imaju sjajnu priliku da kupe zaista fantastičan model, a to je BMW 3.0CS iz 1973. godine.

Prelijepi E9 je prvobitno lakiran u Nachtblau metalik boju, no sada njegovu karoseriju krasi svijetla nijansa plave boje, kao i 16-inčnr felge u Alpina stilu na kojim su Pirelli gume.

Posjedovanje klasičnog automobila nosi brojne mehaničke izazove, ali je ovaj BMW već servisiran kako bi se pripremio za prodaju. To uključuje i reparaciju kočionih kliješta te zamjenu pločica. Automobil pokreće 3,0-litarski M30 redni šestak, koji je dobio novi remen i brtvu poklopca ventila, a koji je prešao oko 122.000 kilometara. Uparen je s petostepenim manuelnim mjenjačem.

Unutrašnjost odiše duhom sedamdesetih godina prošlog stoljeća, ispred vozača je trokraki upravljač s drvenim obručem, sjedišta i paneli vrata su presvučeni svijetlo smeđom kožom, a unutrašnjost je ukrašena i drvenim detaljima. Dio opreme čine Pioneer ozvučenje, klima uređaj i električni podizači prozora.

BMW 3.0CS se prodaje na aukciji koja traje još nekoliko dana, a najviša ponuda u trenutku pisanja teksta iznosila je 44.444 dolara.

Vezani članci