auto
0

Preko 1.000 novih Volkswagena u BiH u 2010.

Sarajevo-x.com
Bez obzira na činjenicu što se u većini zemalja još uvijek osjete posljedice svjetske ekonomske krize, koja se posebno odrazila na automobilsku industriju, u Bosni i Hercegovini postoje izuzeci. Potvrda tome je činjenica da je Volkswagen za nepunih osam mjeseci ove godine poručio već 1.000 novih putničkih vozila, dok je u prošloj godini ukupna realizacija iznosila 1.287 vozila.

Adekvatno narudžbama odvija se i prodaja vozila, uz kontinuiranu zainteresovanost za Volkswagen vozila zbog njihove popularnosti, sigurnosti, kvaliteta i dugotrajne vrijednosti.

U ovoj godini, najprodavaniji među VW vozilima je VW Polo sa 318 novih modela na bh. cestama.

"U prilog ovom rezultatu ide činjenica da je Volkswagen zaključno sa 2010. godinom obnovio kompletnu paletu vozila sa novim modelima i motorima (common rail TDI i TSI benzinci) i sada se još jedino čeka na novog Passata sedme generacije čije će predstavljanje bh. javnosti biti upriličeno u januaru 2011. godine", izjavio je Ismir Omeragić, brend menadžer Volkswagen putničkih vozila za Bosnu i Hercegovinu. "Dodatno smo za modele Polo, Golf, Tiguan, Passat i Passat CC isposlovali nove, znatno niže cijene za BiH, čime smo kupcima omogućili kvalitetan proizvod po povoljnijim cijenama. Međutim, fokus nam i dalje ostaje na onome što je najbitnije u ovom poslu i što u kontinuitetu pratimo kao jedan cjelovit proces, a to je maksimalna briga za kupca tako što se kroz ankete u servisima i 'mistery shopping' u prodaji prati zadovoljstvo i lojalnost kupaca".

Planovi Volkswagena ambiciozni su i za naredne godine, te je plan već u 2013. doseći 2.000 prodatih novih putničkih vozila, saopćeno je.