auto
1

Predstavljen Peugeot RCZ R Bimota sa 304 KS

Klix.ba
Peugeot i talijanski proizvođač automobila Bimota su se udružili i proizveli specijalno izdanje RCZ R Bimota, automobil koji je predstavljen na sajmu u Veroni u Italiji.

Automobil nosi oznaku PB104, a slova P i B predstavljaju kompanije Peugeot i Bimota. Broj 1 je oznaka za projekt, a 04 označava četiri točka.

RCZ T Bimota ima prepoznatljive boje za kompaniju Bimota i petokrake točkove od legura, u unutrašnjosti su sjedišta i instrumet tabla presvučeni Alcantara kožom sa crvenim ukrasima. Kožom je presvučena i kutija za dvije kacige, koja je postavljena umjesto stražnjih sjedišta. Postavljene su dvije GoPro kamere, a ugrađen je i TomTom Bridge infotainment sistem sa ekranom od 7 inča.

Automobil pokreće 1,6-litarski THP motor sa novim blow-off ventilom za turbo, dobio je novi izduvni sistem i remapiranu ECU jedinicu. Nakon poboljšanja, motor razvija 304 KS, dok standardni model isporučuje 270 KS. Kočioni sistem je poboljšan sa novim prednjim diskovima promjera 380 mm sa kočionim kliještima sa četiri klipa. Automobil je spušten za 10 mm.