auto
8

Posljednji Viperi rasprodani u rekordnom roku, Dodge će proizvesti još 31

Klix.ba
Nakon što je kompanija Dodge najavila prekid proizvodnje modela Viper zbog slabe prodaje, situacija se promijenila, pa je potražnja velika.

Prije nekoliko sedmica je Dodge potvrdio da će Viper uskoro nestati, kao i da će ponuditi nekoliko ograničenih specijalnih verzija, svi automobili su rasprodani za pet dana.

Ukupno 28 automobila Vipera 1:28 Edition ACR, koji je dobio po rekordnom vremenu kruga na stazi Laguna Seca, a koji su ofarbani u crnu boju s crvenom linijom te opremljeni s Extreme Carbon paketom opreme i karbon-keramičkim kočnicama, rasprodano je za samo 40 minuta. To znači da je svakih 85 sekundi prodan jedan automobil.

U međuvremenu, 31 VooDoo II Edition ACR model ofarban u crnu boju s grafitnom linijom, Extreme Carbon paketom opreme i karbon-keramičim kočnicama, prodan je za dva sata.

Čak 25 Snakeskin Edition GTC modela zelene boje s linijom koja podsjeća na zmijsku kožu, a koji su opremljeni Advanced Aerodynamic paketom, također je prodano za dva dana. U isto vrijeme je podano i 100 GTS-R Commemorative Edition ACR modela ofarbanih u bijelu boju s bijelom linijom i opremljenih Extreme Aero paketom i karbon-keramičkim kočnicama.

Tri dana kasnije, dva najveća prodavača u SAD-u, Toball Dodge u Teksasu i Roanoke Dodge u Illinoisu, isporučili su 22 modela Dodge Dealer Edition ACR-a, koji je veoma sličan GTS-R modelu, ali posjeduje nešto drugačije detalje.

Zbog velike potražnje Dodge planira proizvesti još 31 Snakeskin Edition ACR model. Narudžbe će kompanija primati od sredine jula.