|

Porsche Panamera najpopularniji evropski automobil

Porsche Panamera najpopularniji evropski automobil
0
S
Sarajevo-x.com
8.3.2012. u 08:47
1
komentara
0

dijeljenja
Porsche Panamera najpopularniji evropski automobil
Korisnici internet portala AutoScout24 drugi su put zaredom odabrali Porsche Panameru za najbolji automobil u segmentu "luksuzne klase".
Dr. Gernot Döllner, šef modelske game Panamera, izjavio je prilikom preuzimanja ove nagrade na autosalonu u Ženevi: "Panamera predstavlja idealan spoj sportskog karaktera i svakodnevne praktičnosti. S paletom od devet različitih Panamera modela našim kupcima nudimo jedinstvenu raznolikost u ovom segmentu vozila."

Ponuda obuhvata štedljive 6-cilindarske agregate, jedan iznimno ekonomičan dizelski motor, kao i potpuni hibrid za električni način vožnje. U Panamera gamu ubrajaju se i sportski S-, GTS-, Turbo- ili Turbo S-modeli sa spektrom snage od 250 KS do 550 KS. Porsche Panamera dolazi u kombinaciji sa stražnjim pogonom ili s pogonom na sve točkove, s ručnim, 8-stepenim automatskim ili s DSG mjenjačem.

U najvećoj evropskoj anketi među internetskim korisnicima u automobilskoj industriji, glasači su mogli birati između ukupno 351 modela u deset kategorija. Čak 162.000 korisnika iz osam zemalja Evrope sudjelovalo je u anketi na online automobilskom portalu AutoScout24.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...