Komentari (15)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Tesla je imala testiranje sa vozilom koji nije sa montazne trake nego model koji ima jedan el.motor vise. Vrijeme postignuto nije verifikovano, Za mjerenje kruga je potrebno: 1 Originalno vozilo sa trake, ,. 2 Sluzbena ekipa za mjerenje postignutog vremena. Musk je napravio neoficijelno najbrzi krug u tkz Zelenom paklu. Porse je 10 svjetlosnih godina ispred Tesle ako ozbiljno govorimo o automobilizmu. Porse u testiranom autu nije imao pogonski sklop od Rimac automobila.
Btw, ovo je Rimac u odijelu Porschea.
Musku svaka čast. Pokrenuo je sasvim novi trend. Ali kako Porsche, BMW, Audi i Mercedes polako ulaze u svijet električara, bolje mu je da se skoncetrise na svemirski program. Jer će ga potonji povaljati kvalitetom izrade, logistikom, prodajnom mrezom i budžetom.
@Fishek6 je kad je onaj 100 u pitanju. 75-tica u praksi jedva na 300km nagura. Eno i BMW izbacuje 7-micu na struju sa dometom do 600 km, pa su onda već u pet deka. A izmedju spartanskog modela S i luksuzne sedmice za istu lovu,... lako će se biti odlučiti.
da, njemačka će da uloži državni novac, čak i novac od EU za unapređenje i razvoj punjača i lakoće korištenja električnog vozila. ako političke struje u americi ostanu iste, izgubit će taj rat, jer će EU da i njih nakon toga preuzme