auto
4

Policija u Los Angelesu nije impresionirana Teslinim Modelom S

Klix.ba
Policija u Los Angelesu je isprobala policijski Tesla Model S te nije impresionirana ovim automobilom, zbog čega ga barem zasad ne želi uvrstiti u svoju flotu.

Za policiju u LA-ju nije problem cijena automobila, nego bojazan da neće moći koristiti vozila u slučaju nedostatka električne energije. Upravo to sprečava policiju ovog grada da postane najmodernija u SAD-u.

Kompanija Tesla je ustupila svoja dva automobila policiji prošle godine, no, zvaničnici smatraju da nisu praktični za korištenje, barem u sljedećih tri do pet godina. Međutim, svijet će se u narednim godinama sve više fokusirati na električne automobile, a i cijene će biti niže. Na tržištu će biti dostupno više modela, električna mreža će biti šira, a vozačima će biti na raspolaganju veći broj stanica za punjenje.

Iz kompanije Tesla još uvijek nema nikakvih informacija o partnerstvu s policijom. Prošle godine je gradonačelnik LA-ja Eric Garcetti obećao da će grad kupiti 160 Teslinih automobila i podijeliti ih policijskim stanicama. Policija je prošle godine imala 23 električna skutera i tri električna motocikla.