Nagrade najboljima
36

Pobjednicima uručene nagrade za Klix Auto godine 2021.

E. Z.
(Foto: E. Z./Klix.ba)
Portal Klix.ba je i ove godine organizovao izbor automobila godine, a nakon zbrajanja bodova ovogodišnji Klix Auto godine je nova Škoda Octavia, dok je nagradu čitalaca odnio Renault Captur. Pobjednicima u svim kategorijama smo dodijelili nagrade u proteklom periodu i u skladu s epidemiološkim mjerama.

Nakon glasanja žirija portala Klix.ba glavnu nagradu Klix Auto godine 2021. zasluženo je dobila Škoda Octavia, model koji je višegodišnji bestseller kako u Bosni i Hercegovini tako i na ostlaim tržištima Evrope i svijeta. Nagradu su u ime marke Škoda u Bosni i Hercegovini primili gospodin Vedad Terzić, Škoda brand manager i gospodin Kemal Mušović, PR manager ove marke u našoj zemlji. Gospodin Terzić je ovom prilikom istakao da mu je čast da je nova Octavia dobila nagradu Klix Auto godine te da je to još jedna potvrda da je nova Octavia zaista napravila veliki napredak i da će zasigurno ostati jedan od najpoželjnijih automobila u Bosni i Hercegovini.

Uz glavnu nagradu Klix Auto godine, internet portal Klix.ba organizovao je i nagradu Klix Auto godine čitalaca, gdje su putem ankete postavljene na internet portalu Klix.ba posjetioci i čitaoci birali između jednog od 8 finalista za Klix Auto godine. Nakon prikupljenih 6.160 glasova čitaoci portala Klix.ba odlučili su da nagrada Klix Auto godine 2020. - nagrada čitalaca pripadne Renaultu Captur. Nagradu čitalaca za popularni Captur u ime marke Renault preuzeo je gospodin Armin Karabegović iz GUMA M Tuzla.

Uz ove dvije nagrade izabrali smo Klix Auto godine i u ostalim kategorijama.

Klix Best Buy auto godine je nagrada gdje u izbor ulaze automobili za koje je utvrđeno da trenutno daju najbolji odnos uloženog i dobijenog na tržištu novih automobila u Bosni i Hercegovini. Pobjednik u ovoj kategoriji je nova Dacia Sandero Stepway, a u ime marke Dacia nagradu je preuzeo gospodin Đorđe Perić iz auto kuće TIMKO3 Bijeljina.

Klix Sport Auto godine je nagrada gdje u izbor ulaze isključivo sportski automobili koje su novinari rubrike Klix Auto imali priliku voziti i isprobati u prošloj godini te koji su dostupni u Bosni i Hercegovini. Ove godine je ta nagrada pripala automobilu koji pomjera percepciju sportskih automobila i samih sportskih performansi. Porsche Taycan je Klix Sport Auto godine 2021. Nagradu je preuzeo gospodin Armin Mulović, brand manager Porsche Bosna i Hercegovina, koji je istakao da mu je čast da marka Porsche dvije godine zaredom osvaja ovu nagradu.

Klix Offroad Auto godine je nagrada gdje su u izbor ušli isključivo terenski automobili s pogonom na sve točkove, a koje su Klix Auto novinari imali priliku isprobati u proteklom periodu. Ovaj zaista poseban terenac koji nudi kombinaciju zabavne i terenske vožnje, te je Ford Ranger Raptor potpuno zasluženo osvojio ovu nagradu. U ime kompanije Grandautomotive, ovlaštenog uvoznika i zastupnika marke Ford u BiH, nagradu je preuzeo Jasmin Hodžić, prodajni savjetnik.

Za nagradu Klix Privredni Auto godine, gdje su u izbor ušli novi privredni i komercijalni automobili, bez obzira na to da li je riječ o automobilima namijenjenim za prijevoz robe ili ljudi, dostupni na tržištu BiH. Nakon prebrojavanja glasova kao uvjerljiv pobjednik u ovoj kategoriji izašla je nova Toyota Hilux. Novi Hilux je sada moderniji nego ikada prije te je važan model u ponudi Toyote i na našem tržištu koje bilježi rastući interes i prodaju ovakvih "pick-up" modela. Nagradu za Hilux preuzela je gospođica Maja Đozo, PR manager marke Toyota u BiH.

Klix Auto Web stranica godine je nagrada gdje su u izbor ušle internet stranice automobilskih marki u Bosni i Hercegovini, a primarni kriteriji su dostupnost aktuelnih cjenovnika i konfiguratora. Ova nagrada pripala je marki SEAT Bosna i Hercegovina, koja je napravila odličan posao prilagodivši svoju stranicu našem tržištu, ali i globalnim standardnima marke SEAT. Nagradu je u ime marke SEAT u BiH preuzeo gospodin Kenan Herenda, marketing manager ove marke na našem tržištu, te ujedno i najzaslužnija osoba za ovakav izgled i funkcije stranice seat.ba.

Kao i svake godine, i ovaj put podršku za nagradu Klix Auto godine pružila je kompanija Petrol BiH koja svojim visokokvalitetnim Q Max gorivima već godinama stoji iza svakog Klix Auto testa automobila.