|

Piaggio predstavio mali gradski automobil

Piaggio predstavio mali gradski automobil
0
S
Sarajevo-x.com
4.11.2010. u 21:51
1
komentara
0

dijeljenja
Piaggio predstavio mali gradski automobil
Italijanski proizvođač skutera, kompanija "Piaggio", za planira proizvoditi jeftini gradski automobil sa tri sjedišta koji bi se u Evropi mogao naći u prodaji nakon 2013. godine.
Mali četverotočkaš nalik Smartu ForTwo je predstavljen na sajmu u Milanu.

Kabinu sa tri sjedišta odlikuje centralno postavljena pozicija vozača, kao i dva zadnja sjedišta, nešto kao kod McLarena F1 i BMW-ovog koncepta Z13 iz 1999. godine.

Nazvan NT3, Piaggio koncept je "začet" u Indiji gdje je konkurisao cijeni od 2.500 dolara sličnih automobila Tata Nano i Maruti.

Model NT3 je baziran na Piaggiovom modelu sa tri točka nazvanom Ape koji je klasični komercijalni pick-up na tri točka, jako popularan u južnoj Evropi i na tržištima poput indijskog.

Ponudu motora za koncept predstavljaju motori za motocikle od 200 i 300 cc, gdje je motor sa 300 cc uparen sa hibridnim sistemom.

Šef kompanije "Piaggio" Roberto Calannino je za Reuters izjavio da je posebno uvjeren u dobru prodaju na indijskom tržištu, a da slično očekuje i na azijskom i evropskom tržištu.

Mjesto proizvodnje i datum početka prodaje nisu otkriveni, iako iz kompanije poručuju da će proizvodnja početi za manje od tri godine, javlja Reuters.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...