{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predstavljen koncept koji je zajednički dizajniralo 17.000 ljudi

S
28.10.2010. u 21:20
0
4
Predstavljen koncept koji je zajednički dizajniralo 17.000 ljudi
0
Talijanski proizvođač automobila "Fiat" je iskoristio sajam automobila u Sao Paulu kako bi predstavio svoj inovativni koncept Mio, automobil kojeg je putem interneta zajednički dizajniralo 17.000 ljudi.
Sa dužinom manjom od 2,5 metra, mini Mio je kraći i od Smarta ForTwo. U njegovoj unutrašnjosti se nalazi napredna tehnologija koja, između ostalog, uključuje touch-screen kontrole.

Minimalizam je ključni faktor ovog automobila koji ima futuristički izgled, sa naglaskom na maskirane farove i veliki stakleni krov, te pokrivene točkove za dodatnu efikasnost.

Prema riječima zvaničnika kompanije "Fiat", koncept Mio je rezultat interaktivnog procesa saradnje koji se odvijao putem oficijelne internet-stranice.

Više od 17.000 ljudi su se registrovali i postali saradnici. Najviše se vodilo računa o okretnosti automobila u gradu i od izdržljivosti.

"Dobar dizajner pokušava razumjeti mnogobrojne želje i pretvoriti ih u jedan cilj. Mislim da smo to uspjeli sa ovim konceptom", rekao je šef dizajna kompanije "Fiat" Peter Fassbender.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Kupio/la bih električni automobil:
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: