Sajam u Leipzigu
0

Peugeot nastupi u znaku 200 godina

Sarajevo-x.com
Peugeot u 2010. godini obilježava 200 godina postojanja i zbog toga svaki svoj nastup posvećuje ovom jubilarnom obilježju želeći da sa svojim kupcima širom svijeta proslavi dosadašnji uspjeh.

Na sajmu automobila Auto Mobil International (AMI) u Leipzigu Peugeot paviljon je bio u potpunosti u znaku 200 godina. Prezentovani su modeli RCZ i Peugeot iON koji su prvi modeli koji predstavljaju novu Peugeot filozofiju ali su prezentovane i specijalne edicije modela 107, 207, 308 i 407 koje Peugeot priprema za svoje kupce povodom 200 godina postojanja.

U znaku 200 godina je i nastup Peugeot RCZ-a na 24-satnoj utrci na Nurnburgringu jer model nastupa sa polaznim brojem 200. Za sve ljubitelje francuskog lava Peugeot je otvorio muzej u Peugeot Avenue (136 avenue des Champs Elysées ) u Parizu kako bi omogućio svim zainteresovanim da na jednom mjestu pogledaju zanimljivu i bogatu historiju ovog automobilskog proizvođača. Posjetioci će do juna 2010. godine imati priliku da vide primjerke prvih Peugeotovih modela kao i primjerke Peugeot bicikala i motocikala, ali i da saznaju šta Peugeot sve priprema za tržište u budućnosti.