{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Peugeot 2008 premijerno na sajmu automobila u Ženevi

1.3.2013. u 22:49
10
7
Peugeot 2008 premijerno na sajmu automobila u Ženevi
10
Na 83. internacionalnom sajmu automobila u Ženevi, koji će se održati od 7. do 17.03.2013. godine, Peugeot će premijerno predstaviti urbani crossover Peugeot 2008.

Sa ovim modelom koji je idealan za gradsku vožnju kao i za otvorenu cestu, Peugeot želi ojačati svoju poziciju u Evropi i ujedno osvojiti tržište u Aziji i Latinskoj Americi.

Svjesni činjenica da se tržišta kontinuirano razvijaju i napreduju, a zahtjevi nove generacije kupaca postaju sve izraženiji, Peugeot je kreirao crossover sa elegantnim dizajnom dužine 4,16 m sa voznim karakteristikama hatchbacka i prednostima SUV-a.

Najavljena je verzija ovog modela sa HYbridAir tehnologijom koja već sada izaziva veliku pažnju. Radi se o modelu sa motorom koji troši i do 45 % manje goriva. Peugeot ponovo potvrđuje da je lider u kreiranju vozila sa minimalnom potrošnjom i emisijom štetnog CO2 gasa.

Prošlogodišnja zvijezda Peugeot paviljona na sajmu u Ženevi, Peugeot 208, nedavno je dostigla broj od 300.000 proizvedenih vozila i ostvaruje svoj cilj vraćanja vodeće pozicije u B segmentu.


Dvije nove verzije ovog modela, 208 GTi s kojim Peugeot oživljava legendu i 208 XY s kojom započinje jednu novu priču u razvoju brenda, takođe će biti prezentovane na sajmu.

Uskoro će biti objavljene i dodatne informacije o svim iznenađenjima i novitetima na automobislkom skupu u Ženevi koji će za novinare biti otvoren već dva dana prije službenog početka sajma.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Kupio/la bih električni automobil:
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: