{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Novi urbani crossover iz Peugeota

7.1.2013. u 15:57
0
7
Novi urbani crossover iz Peugeota
0
Sa modelom 2008, novim urbanim crossoverom, Peugeot se nadovezuje na iskustva stečena sa 3008-icom kreirajući inovativno vozilo za B segment. Ovo je ujedno i prvi model koji je dizajniran u isto vrijeme na više tržišta kako bi kombinovao ciljeve i dinamične potrebe kupaca širom svijeta.
Svjesni činjenica da se tržišta kontinuirano razvijaju i napreduju, a zahtjevi nove generacije kupaca postaju sve izraženiji, Peugeot je kreirao crossover sa elegantnim dizajnom dužine 4,16 m, sa voznim karakteristikama "hatchbacka" i prednostima SUV-a.

Sa ovim modelom koji je idealan za gradsku vožnju kao i za otvorenu cestu, Peugeot želi ojačati svoju poziciju u Evropi i ujedno osvojiti tržište u Aziji i Latinskoj Americi.

Prednji izgled vozila kreiran je u potpunosti po prepoznatljivim Peugeot stilskim standardima, dok LED lampe dodatno ističu individualnost vozila. Elegantni stil je upotpunjen panoramskim krovom koji obećava poseban unutrašnji ugođaj i osigurava užitak u svakoj vožnji za putnike.

Peugeot 2008 će biti dostupan sa novim e-HDi dizel motorima kao i sa 3-cilindričnim benzinskim motorima sa rekordno niskom emisijom štetnog CO2 gasa počevši od 99 grama po kilometru.

Uvođenje na tržište novog Peugeota 2008 se očekuje na proljeće ove godine.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: