FOTO
/
Novi urbani crossover iz Peugeota

Klix.ba
7.1.2013. u 15:57
0
7
Novi urbani crossover iz Peugeota
0
1/4
2/4
3/4
4/4
Sa modelom 2008, novim urbanim crossoverom, Peugeot se nadovezuje na iskustva stečena sa 3008-icom kreirajući inovativno vozilo za B segment. Ovo je ujedno i prvi model koji je dizajniran u isto vrijeme na više tržišta kako bi kombinovao ciljeve i dinamične potrebe kupaca širom svijeta.
Svjesni činjenica da se tržišta kontinuirano razvijaju i napreduju, a zahtjevi nove generacije kupaca postaju sve izraženiji, Peugeot je kreirao crossover sa elegantnim dizajnom dužine 4,16 m, sa voznim karakteristikama "hatchbacka" i prednostima SUV-a.

Sa ovim modelom koji je idealan za gradsku vožnju kao i za otvorenu cestu, Peugeot želi ojačati svoju poziciju u Evropi i ujedno osvojiti tržište u Aziji i Latinskoj Americi.

Prednji izgled vozila kreiran je u potpunosti po prepoznatljivim Peugeot stilskim standardima, dok LED lampe dodatno ističu individualnost vozila. Elegantni stil je upotpunjen panoramskim krovom koji obećava poseban unutrašnji ugođaj i osigurava užitak u svakoj vožnji za putnike.

Peugeot 2008 će biti dostupan sa novim e-HDi dizel motorima kao i sa 3-cilindričnim benzinskim motorima sa rekordno niskom emisijom štetnog CO2 gasa počevši od 99 grama po kilometru.

Uvođenje na tržište novog Peugeota 2008 se očekuje na proljeće ove godine.

Komentari (7)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: