auto
30

Pet najboljih motocikala proizvedenih ove godine

Klix.ba
Mnogi žive za motocikle i posjeduju ih pored svojih četverotočkaša. Neki od njih čak preferiraju motocikle i tvrde da su bolji od automobila, dok se drugi odlučuju i za jedno i za drugo. Na tržištu je dostupno mnogo motocikala, a mi vam donosimo najbolje među onima koji su se na tržištu pojavili ove godine.
Honda RC213V-S
Honda RC213V-S

5. Honda RC213V-S

Kompanija Honda nikad ne razočara kada je riječ o snazi njihovih vozila bilo koje vrste, bez obzira da li se radi o futurističkim konceptima, automobilima ili motociklima. To je slučaj i sa supermotociklom Hondom RC213V-S, koji je jedan od najboljih na tržištu.

Ducati Scrambler Icon
Ducati Scrambler Icon

4. Ducati Scrambler Icon

Kada želite impresionirati ljude oko sebe, u tome vam definitivno može pomoći Ducati Scrambler Icon. Ovaj motocikl ima ima 800 cc i veoma je poželjan na tržištu.

Suzuki GSX-S750
Suzuki GSX-S750

3. Suzuki GSX-S750

Suzuki ima reputaciju jednog od glavnih motocilističkih brendova u svijetu. Kompanijin novi motocikl Suzuki GSX-S750 je dostupan u dvije verzije i tri različite boje. Najviše privlači njegova mala težina, dok su njegovi rivali dosta teži.

Yamaha YZF-R1
Yamaha YZF-R1

2. Yamaha YZF-R1

Yamaha je možda i najpoznatiji i najbolji brend motocikala. Ove godine se na tržištu našao model YZF-R1, koji ima sjajne performanse, ali je i veoma lijep. Nažalost, Yamaha će proizvesti manje od 500 ovih motocikala.

Kawasaki Ninja H2R
Kawasaki Ninja H2R

1. Kawasaki Ninja H2R

Kawasakijev motocikl Njinja H2R je najbolji među najboljim. On je zapravo definicija supermotocikla i možda je najbolji koji je ikada napravljen. Njegovo ubrzanje je nedostižno konkurenciji. Može dostići brzinu veću od 320 km/h i nudi nezaboravno iskustvo. Bespotrebno je reći da ovaj motocikl izgleda fantastično.