auto
30

Ovako izgleda SEAT-ova obnovljena Ibiza CUPRA

Klix.ba
Kompanija SEAT je otkrila izgled obnovljene verzije modela Ibiza CUPRA, koja dolazi s novim motorom.

U junu je SEAT najavio sniženje cijena verzije sa 1,4-litarskim TSI motorom zbog dolaska verzije sa snažnijim 1,8-litarskim TSI motorom, a sada taj motor pokreće obnovljeni model. Snaga je sa 177 KS uz 250 Nm obrtnog momenta povećana na 189 KS uz 320 Nm obrtnog momenta.

Ibiza CUPRA sada od 0 do 100 km/h ubrzava za respektabilnih 6,7 sekundi, što je manje za 0,3 sekunde u odnosu na stariji model. Maksimalna brzina iznosi 235 km/h.

Uprkos povećanju snage Ibiza CUPRA je i dalje troši 6 litara na 100 pređenih kilometara.

Kozmetičke promjene su minimalne, jer u SEAT-u smatraju da je i "originalni" model itekako moderan. Ipak, tu su 17- inčni naplaci, bi-xenon farovi sa LED dnevnim svjetlima, a ista tehnologija je korištena i za stražnja svjetla.

Više promjena je moguće pronaći u unutrašnjosti. Upravljač je baziran na onom iz modela Leon, dok su ventilacijski otvori i instrument tabla također redizajnirani. Infotainment sistem ima drugačiji izgled i podržava MirrorLink, Apple CarPlay i Android Auto.

Obnovljena Ibiza CUPRA je posljednji "trzaj" aktuelne generacije koju će krajem sljedeće godine zamijeniti potpuno novi model.