auto
67

Ovako će izgledati Mercedes GLC Coupe, rival BMW-u X4

Klix.ba
Kompanija Mercedes-Benz će naredne godine na tržište plasirati GLC Coupe, rivala BMW-u X4, a sada je objavljen render koji otkriva kako će izgledati.

Mercedes je prošle godine na Sajmu automobila u Šangaju predstavio koncept GLC Coupe i tako najavio planove da proizvede crossover coupe koji će biti rival BMW-ovom modelu X4.

Kada je riječ o dizajnu, velikih iznenađenja neće biti. GLC Coupe će biti gotovo identičan renderu. Prednji dio automobila je preuzet od standardnog modela GLC, dok drugoj polovini automobila elegantni izgled daje spuštajuća linija krova.

Crossover će imati manji prtljažnik i manje prostora za glavu za putnike na stražnjem sjedištu. To vjerovatno nije previše važno kupcu koji traži ovakav tip automobila vrhunskog proizvođača i s cijenom koja pokazuje njegov status.

Mercedes GLC Coupe će biti baziran na MRA platformi koju koristi i standardni model, kao i najnovija C-Klasa, tako da se mogu očekivati i isti motori, a ponuda će ići sve do 4,0-litarskog twin-turbo V8 motora, koji će pokretati Mercedes-AMG CLC 63 Coupe.

Mercedes GLC Coupe će vjerovatno biti predstavljen u martu na Sajmu automobila u Ženevi.