Za dvije godine
6

Ovako bi mogao izgledati Škodin najmanji crossover

Klix.ba
Modeli Karoq i Kodiaq će 2019. godine dobiti malog brata, a magazin Motor1 je objavio render koji nagovještava njegov mogući izgled.

Ekspanzija Škodinih crossovera će se nastaviti u godinama koje dolaze nakon što su se na tržištu pojavili Kodiaq te Karoq, koji je zamijenio Yeti.

Sve više proizvođača automobila ulaze na tržište subkompaktnih CUV automobila, tako da i Škoda radi na svom B segmentu te namjerava ponuditi rivala Hyundaiju Koni, Kijinom Stonicu i SEAT-ovoj Aroni.

Škodin novi crossover će imati dosta toga zajedničkog s rođakom iz Španije s kojim će dijeliti MQB A0 platformu. Istu platformu će koristiti i nova generacija Škodine Fabije.

Najmanji češki crossover će u suštini biti crossover verzija Fabije, a njegov dizajn će biti inspirisan modelima Karoq i Kodiaq. Izvještaji govore da će dobiti ime Polar, iako ne bi bilo iznenađenje dda kompanija odabere ime koje počinje sa slovom "K".

U Škodinim planovima je i Kodiaq Coupe s padajućom linijom krova, što je najavljeno potpuno električnim Vision E konceptom predstavljenim ranije ove godine, koji će u obnovljenom izdanju bizti izložen na Sajmu automobila u Frankfurtu.

Škoda radi i na nizu električnih automobila.