auto
23

Ovako bi mogao izgledati Audi SQ2

Klix.ba
Audijev najmanji crossover je primijećen prije nekoliko mjeseci na stazi Nurburgring u Njemačkoj kada je imao nešto agresivniji body kit te četri izduvne cijevi. Također, imao je nove naplatke od legura, veće kočnice i niži ovjes, što su jasni znakovi da se radi o modelu SQ2.

Render koji je objavio magazin Motor 1 otkriva kako bi zapravo mogao izgledati SQ2, mali, ali izuzetno snažan crossover koji definitivno stiže iz Ingolstadta. On je Audijev odgovor na Mercedesov GLA 45 AMG, a vjerovatno će ga pokretati 2,0-litarski četverocilindrični motor koji se nalazi u obnovljenom modelu S3.

Motor će isporučivati 310 KS pri 380 Nm obrtnog momenta, kao što je slučaj s modelom S3 s manuelnim mjenjačem. Verzija opremljena S tronic mjenjačem će imati nešto veći obrtni moment od 400 Nm.

Kao i svi ostali S modeli, prvi SQ2 će posjedovati quattro pogon na sva četiri točka.

Detalja je zasad malo, ali se vjeruje da će Audi SQ2 na tržište stići u drugoj polovini 2017. godine. Neki tvrde da će se u ponudi naći i RS Q2 sa 2,5-litarskim petocilindričnim motorom s turbopunjačem koji će isporučivati čak 400 KS.