Čista fikcija
27

Ovako bi izgledali Teslin motocikl, traktor, autobus...

D. B.
Budget Direct
Australska internet-stranica Budget Direct objavila je interesantne rendere koji otkrivaju kako bi mogla izgledati još neka vozila kompanije Tesla.

Objavljeno je ukupno devet rendera vozila koje kompanija Tesla dosad nije proizvela niti dala bilo kakve naznake da bi to mogla učiniti u budućnosti.

Među tim vozilima je traktor za rad u polju, kao i sportski motocikl. Teško je vjerovati da će Tesla proizvesti ovakav motocikl, ali je električni enduro motocikl realnija mogućnost. Na jednom od rendera je Teslin amfibijski automobil koji, čak i ako se nekad pojavi, na tržište neće stići uskoro.

Direktor Tesle Elon Musk je rekao da njegova kompanija "definitivno može napraviti leteći automobil", ali se to više čini kao mogućnost nego kao plan. Da li će se to ostvariti, zasad nije poznato, a render pokazuje kako bi taj automobil eventualno mogoa izgledati.

Mnogi maštaju o Teslinom sportskom hatchbacku visokih performansi. To bi sigurno bio atraktivan i privlačan automobil, kako izgledom, tako i performansama. Međutim, čak i u Evropi gdje su kompaktni hatchback modeli popularni ipak ih ugrožavaju SUV-ovi. Stoga je teško vjerovati da će se Tesla odlučiti na proizvodnju hatchbacka.

Australci su kreirali render klasičnog sportskog automobila inspirisanog Jaguarom E-Type, a tu je i render vozila poput quada, ali za više ljudi i sa zaštitnim kavezom.

Interesandan render je svakako Teslin gradski autobus, a Tesla o njemu razmišlja kao o samovozećem vozilu koje bi bilo manje od klasičnih autobusa.