auto
41

Oldtimeri ponovo u Sarajevu

Klix.ba
Foto: Klix.ba/Arhiv
Foto: Klix.ba/Arhiv
Međunarodni oldtimer susreti automobila i motora održat će se i ove godine u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, u periodu od 4. do 5. maja. Na ulicama Sarajeva očekuje se preko pedeset najstarijih i najinteresantnijih ljepotana iz Mađarske, Slovenije, Hrvatske, Srbije i BiH.

Kolona automobila će kroz ova dva dana prodefilovati ulicama Sarajeva, a po prvi put građani će vidjeti neke od najstarijih vozila na drvenim točkovima poput Forda iz 1920., Dodgea iz 1921. ili Chevroleta iz 1930. godine.

Svi ljubitelji starih automobila i motora pozvani su da se pridruže manifestaciji i pogledaju ove ulickane četverotočkaše, koje njihovi vlasnici održavaju sa mnogo ljubavi i pažnje.

Druženje je zakazano za 04.05.2013. godine ispred BBI Centra, dok će se velika gradska zabava održati 05.05.2013. sa početkom u 13 sati, na Trgu ispred Narodnog pozorišta, gdje će građani, svojim aktivnim učešćem glasati i odabrati najljepši automobil, a organizator Old Timer klub Sarajevo će proglasiti pobjednika manifestacije čiji je pokrovitelj BH Telecom.

Detaljnije informacije potražite na Facebook stranici - Old Timer club Sarajevo.