Više od 100 automobila
2

Oldtimer festival ovog vikenda u Fojnici: Memorijalni susret i druženje

Klix.ba
Foto: Luka Pirnat
Ovog vikenda Fojnicu su uljepšali prizori vrhunski očuvanih i rijetkih oldtimer automobila, a pored učesnika iz BiH ovom skupu su se pridružili i brojni ljubitelji oldtimera iz okolnih zemalja.

Oldtimer festival u Fojnici održava se već 15 godina za redom, dok ove godine ujedno ima i predznak memorijalnog skupa, u znak sjećanja na novinara Hazima Čuklu.

Međunarodni oldtimer festival u Fojnici počeo je danas 9. septembra, okupljanjem učesnika u Fojnici, otvorenjem i smotrom koji su održani u centru grada. Također, održan je i ispit spretnosti vozača.

Sutra je na programu Oldtimer festivala izložba u Fojnici, nakon koje će učesnici krenuti prema Kiseljaku, a nakon pauze u tom gradu nastavljaju putovanje do cilja koji je ove godine u Sarajevu, tačnije na Vrelu Bosne.

Za kraj Festivala planirana je podjela nagrada i priznanja učesnicima, a organizatori su pokazali da ovi susreti iz godine u godine privlače sve više učesnika i zaista imaju važnu ulogu u promociji turističke ponude Fojnice i okolnih krajeva.