Hyundai
0

Održan tradicionalni Hyundai Balkan turnir u malom fudbalu

Sarajevo-x.com
U organizaciji Hyundai Auto BH, u Sarajevu je proteklog vikenda održan drugi, sada već tradicionalni, Hyundai Balkan turnir u malom fudbalu. Uz domaćina, na turniru su sudjelovali predstavnici distributera Hyundai zemalja iz regiona (Slovenija, Hrvatska, Srbija i Makedonija).

Iako je turnir prvenstveno namjenjen druženju i razvijanju timskog duha, uposlenici Hyundaia su se pokazali vrlo dobrim i na fudbalskom terenu.

Pored prijateljske atmosfere na svim susretima se osjetio uveliko i takmičarski duh, kao i velika želja za nadmudrivanjem protivnika, tako da je neizvjesnost koji će timovi zaigrati u finalu trajala do posljednjeg kola. Ipak, boljim od ostalih su se pokazali predstavnici Bosne i Hercegovine i Hrvatske, koji su zasluženo prošli u finale. Titula pobjednika drugog Hyundai Balkan turnira u malom fudbalu pripala je predstavnicima Bosne i Hercegovine, koji su u finalu slavili sa 4:1.

Po završetku turnira, učesnici su se složili da je organizacija bila na visokom nivou, i najavili novo druženje na Ohridu sljedeće godine, gdje će predstavnici Makedonije biti domaćini trećeg Hyundai Balkan turnira u malom fudbalu.