Imat će 2.000 KS
3

Objavljeni novi teaseri Pininfarininog električnog hiperautomobila

Klix.ba
Kompanija Automobili Pininfarina nastavlja objavljivati teasere o svom nadolazećem električnog hiperautomobila PF0, a novi donose svjež pogled na dizajn.

"Dizajn modela PF0 će zračiti čistoćom, ljepotom i inovativnošću. Kreirali smo nova tri teasera koja predstavljaju uzbudljivu najavu budućim kupcima o tome šta mogu očekivati kada je riječ o dizajnu koji ćemo implementirati u slučaju nevjerovatnog hiperautomobila", izjavio je direktor dizajna Pininfarine Luca Borgogno.

Pininfarina je poznatija po dizajnima nego kao proizvođač automobila pa stoga kompanija želi da proizvede automobil koji će biti hit u svijetu. Četiri električna motora će razvijati ukupno 2.000 KS, a predviđa se da će automobil od 0 do 100 km/h ubrzavati za manje od dvije sekunde te dostizati maksimalnu brzinu od 402 km/h. Baterije će omogućiti domet od 483 km.

PF0 će otkriti automobil u augustu iza zatvorenih vrata, a događaju će prisustvovati samo oni koji dobiju pozivnicu, odnosno oni koji budu mogli potencijalno izdvojiti 2,5 miliona dolara za električni hiperautomobil. Testiranja modela PF0 će početi naredne godine, a isporuke kupcima krajem 2020. godine.

Pininfarina planira proizvoditi i električni SUV, koji će koštati oko 185.000 dolara.