auto
0

Objavljeni detalji BMW-a M4, sigurnosnog automobila u MotoGP šampionatu

Klix.ba
Nakon što je prije nekoliko dana najavljen BMW M4 sigurnosni automobil namijenjen MotoGP šampionatu, sada je i zvanično otkriven, kao i pojedini detalji o njemu.

BMW M4 će debitovati 23. marta, a opremljen je širokim asortimanom BMW M Performance dijelova. Automobil je dobio prednji spliter, crnu prednju masku i izduvni sistem od titanija, koji je okružen završecima od karbonskih vlakana. Među ostalim M Performance dijelovima su retrovizori od karbonskih vlakana, aerodinamični pragovi, stražnji difuzor i stražnji spojler. Automobil je dobio i novi poklopac motora, kao i LED blinkere.

Fotografije unutrašnjosti nisu objavljene, ali iz BMW-a kažu da automobil ima Alcantarom presvučeni upravljač, ručku mjenjača od karbonskih vlakana te papučice od nehrđajućeg čelika. Tu su i Recaro sjedišta namijenjena trkaćim automobilima, Schroth sigurnosni pojasevi i BMW M Performance patosnice. Automobil ima i sigurnosni kavez, kao i protivpožarni aparat.

BMW M4 pokreće 3,0-litarski TwinPower Turbo šestocilindrični motor, koji razvija 431 KS uz 550 Nm obrtnog momenta. Ovaj coupe od 0 do 100 km/h ubrzava za samo 4,1 sekundu.

Vezani članci