Podiže kompakt klasu na viši nivo
0

Objavljene fotografije unutrašnjosti nove B-Klase

Sarajevo-x.com
Kompanija Mercedes-Benz je objavila zvanične fotografije unutrašnjosti nove B-Klase, koje prikazuju visoki nivo poboljšanja ovog modela iz kompakt klase.

U Mercedesu očigledno slijede obećanje o luksuznoj B-Klasi. Njemački proizvođač automobila je objavio prve zvanične fotografije unutrašnjosti nove B-Klase, a ono što se može vidjeti je dostojno unutrašnjosti skupocjenih kupea.

Najupečatljivije na prvi pogled su trodimenzionalne horizontalne linije dizajna koje se protežu duž instrument table. Kupci mogu naručiti i instrument tablu presvučenu ATRICO kožom.

Trokraki volan je posuđen od modela CLS, a na instrument tabli se nalaze i četiri digitalna sata, od kojih su dva manja na donjoj desnoj strani brzinomjera i obrtomjera.

Nova generacija B-Klase je dizajnirana u Mercedes-Benz Advanced Design studiju u talijanskom Comu. Ovaj automobil bi trebao "podići" kompakt klasu na viši nivo.

Mercedes B-Klase će biti zvanično predstavljen na sajmu automobila u Frakfurtu, koji će se održati u septembru, a početak prodaje u Evropi je planiran za novembar.