Načinjene u fabrici
6

Objavljene dvije fotografije BMW-ove Serije 8 bez kamuflaže

Klix.ba
Češki magazin ProDriver je objavio dvije fotografije BMW-ove Serije 8.

Magazin navodi da su fotografije načinjene u fabrici, a iako su niske rezolucije, zbog čega neki mogu posumnjati u manipulaciju, no, prema onom što već znamo o automobilu, čini se da su korektne.

Prednji svjetlosni sklopovi su slični onima koje posjeduje Serija 8 Concept, a njihov oblik odgovara onom što je već viđeno na špijunskim fotografijama načinjenim tokom testiranja automobila. Rešetka hladnjaka je također očekivana, ali boja automobila te loš kvalitet fotografija kriju detalje poklopca motora. Ipak, mnogi detalji su veoma slični onima na testnim automobilima nove Serije 8.

Nazad su također dokazi da se zaista radi o produkcijskom modelu Serije 8. Stražnja svjetla su praktično identična onima koje ima trkaći automobil s GTE specifikacijama, a izduvne cijevi su također viđene na testnom automobilu.

Na poklopcu prtljažnika bi se mogao nalaziti aktivni spojler. Nazad se nazire xDrive logo ispod stražnjeg svjetla, tako da ovaj model očigledno ima pogon na sva četiri točka. Natpis na desnoj strani je teško pročitati, ali se čini da se radi o oznaci 850i ili 860i. To znači da se ispod poklopca motora nalazi 4,4-litarski biturbo V8 ili 6,6-litarski biturbo V12 motor. BMW je ranije potvrdio da Serija 8 može primiti V12 motor.

Vezani članci