Stiže karavan
3

Objavljen teaser za Peugeot 508 SW

Klix.ba
Nakon što je krajem februara ove godine debitovala nova generacija Peugeota 508, francuska kompanija se sada bliži predstavljanju karavana.

Peugeot je putem Twittera objavio mutni teaser karavanske verzije Peugeota 508, a očekuje se da će njegov izgled biti otkriven u narednih nekoliko mjeseci.

Zvanična javna premijera je planirana za početak oktobra na Sajmu automobila u Parizu.

Teaser sadrži poruku "To uncover my identity you will have to #BreakTheCode", što znači da se identitet automobila krije u kodu, a to je 508 SW.

Mogući izgled Peugeota 508 SW
Mogući izgled Peugeota 508 SW

Karavan neće biti mnogo drugačiji od sedana te će od njega preuzeti većinu karakteristika dizajna. Jedina veća razlika između dva automobila bit će stražnji dio, jer će karavan imati padajuću liniju krova i naravno, veći poklopac prtljažnika.

Automobili će biti veoma slični i tehnički, jer će karavan dijeliti sve sa sedanom koji je već u prodaji u pojedinim zemljama. To znači da će biti dostupan s istom ponudom motora koja uključuje 1,6-litarski benzinski motor sa 177 i 217 KS, kao i 1,5-litarski te 2,0-litarski dizelski motor snage od 128 do 177 KS.

Motori će standardno biti upareni sa 6-stepenim manuelnim mjenjačem, dok će opciono biti dostupan 8-stepeni automatski mjenjač. Početkom narednog desetljeća će se pojaviti električna verzija, kao i najsnažniji model sa 270 KS.

S obzirom na činjenicu da novi 508 sedan ima veći prtljažnik od prethodnog, očekuje se isto i u slučaju karavana. Stari 508 SW je imao prtljažnik zapremine 508 litara, tako da se za novi karavan očekuje zapremina od 520 litara.