Noviteti
122

Žene su izabrale: Automobil godine je Jaguar F-Pace

Piše: E. T.
Prvi Jaguarov SUV ukupni je pobjednik u izboru za Ženski automobil 2016. godine, a F-Pace je također osvojio i nagradu u kategoriji Ženski SUV/Crossover 2016. godine.

Jaguar F-Pace bez sumnje je odličan automobil koji je zbog nekolicine poželjnih osobina već osvojio mnogo pozitivnih kritika. Među posljednjim priznanjima koja su stigla na adresu britanskog proizvođača automobila je izbor Ženskog automobila 2016. godine i izbor Ženskog SUV-a 2016. godine koji je, odlukom međunarodnog žirija koji sačinjavaju samo žene koje se bave automobilskim novinarstvom, osvojio model F-Pace.

U izboru za ovogodišnji Ženski automobil godine odlučivao je žiri sa 17 članica iz 14 zemalja sa svih kontinenata. U prvoj fazi izbora u konkurenciji su bila 294 automobila, a lista je kasnije reducirana na 32 modela u šest različitih kategorija.

Podsjećanja radi, prošlogodišnje titule Ženskog automobila godine i Ženskog SUV-a godine pripale su automobilu Volvo XC90, a u kategoriji porodičnih automobila pobjedu je odnio Renault Espace.

"Oduševljeni smo s posljednjim priznanjima koja smo za F-Pace dobili od žena koje se bave automobilima, a koja nam najbolje pokazuju da je naš SUV na najboljem putu da nastavi svoju uspješnu priču", izjavila je nakon proglašenja pobjednika Fiona Pargeter, šef odjela za komunikacije u Jaguar Land Roveru.