U novim bojama
9

Za sigurnost učesnika MotoGP šampionata i dalje će brinuti BMW-ovi M modeli

E. L.
Partnerstvo između BMW-a i MotoGP šampionata traje od 1999. godine, a u čuvenom M odjelu za ovu sezonu pripremili su tri nova automobila...i jedan motocikl.

a ovogodišnje izdanje MotoGP šampionata koji počinje 28. marta u BMW-ovom M odjelu pripremili su tri nova modela u novim bojama koji će na stazama širom svijeta obavljati ulogu sigurnosnih automobila.

Opremljeni adekvatnim signalnim svjetlima i otvorenijim izduvnim sistemima, asistenciju najbržim motociklistima svijeta pružat će sivi BMW M3 Competition, žuti BMW M4 Competition Coupé i (najsnažniji među njima) tamnozeleni BMW M5 CS. Tri nova modela priključit će se postojećoj floti koju čine M8 Competition Coupé, M8 Competition Gran Coupé i X5 M (medicinsko vozilo).

Novim sigurnosnim automobilima BMW-a ove sezone priključit će se i superbrzi dvotočkaš 1000 RR koji će obavljati ulogu sigurnosnog motocikla, a obojen je bojama koje će na sebi nositi trkaći BMW M 1000 RR s kojim će se bavarska kompanija takmičiti u ovogodišnjem Superbike šampionatu.

S obzirom da su u Minhenu već potvrdili da će M3 uskoro dobiti i svoje karavansko izdanje, realno je očekivati da će za ulogu medicinskog vozila u MotoGP šampionatu naredne godine BMW odabrati M3 Touring.

Vezani članci