Za kupce u SAD-u
21

VW Golf GTI Rabbit Edition odaje počast prvoj generaciji snažnog hatcbacka

Klix.ba
Volkswagen America je predstavljanjem modela Golf GTI Rabbit Edition odao počast prvoj generaciji njemačkog snažnog hatchbacka.

Rabbit Edition je dobio crne 18-inčne naplatke s pet duplih krakova, crni stražnji spojler i crne bočne retrovizore, kao i LED prednja svjetla s Volkswagenovim Adaptive Front-lighting sistemom. Automobil je dostupan u Cornflower plavoj, Urano sivoj, Pure bijeloj i Deep perla crnoj boji. U unutrašnjosti su patosnice s crvenim koncem te sjedišta s Rabbit oznakama. Što se tiče tehnologije, automobil je dobio sistem ulaska u automobil bez ključa, dugme za pokretanje i gašenje motora, sistem za otkrivanje vozila u slijepom uglu, sistem upozorenja na vozilo naprijed i nazad te još ponešto.

Rabbit Edition pokreće 2,0-litarski četverocilindrični motor s turbopunjačem koji isporučuje 228 KS. Za zaustavljanje se brinu moćnije kočnice posuđene iz Golfa R, a tu je i mehanički diferencijal. Kombinacija sistema upozorenja na sudar, autonomnog kočenja u hitnim situacijama te sistema za otkrivanje pješaka, sistema za otkrivanje vozila u slijepom uglu, kao i sistema upozorenja na saobraćaj iz vozila sada je opcija na S modelu, ali je standard u ostatku ponude.

Golf i Golf SportWagon su dobili 1,4-litarski četverocilindrični motor iz nove Jette koji razvija 157 KS i 250 Nm obrtnog momenta.