S mekanim krovom
40

Volkswagenov T-Roc Cabriolet stiže u Frankfurt

D. B.
Volkswagenov crossover T-Roc dobit će brata bez krova koji će biti predstavljen na Sajmu automobila u Frankfurtu.

Najavljen konceptom T-Crss Breeze 2016. godine, T-Roc Cabriolet slijedi put koji su ranije napravili Nissan Murano CrossCabriolet i Land Rover Range Rover Evoque.

Zahvaljujući svom obliku i proporcijama, T-Roc Cabriolet je prilično atraktivan crossover u kabrioletskoj izvedbi s mekanim sklopivim krovom. Krov se otvara za devet sekundi, a to je moguće činiti i pri kretanju brzinom 30 km/h.

U ponudi su dva motora, a to su 1,0-litarski trocilindrični motor s turbopunjačem koji razvija 114 KS te 1,5-litarski četverocilindrični motor koji isporučuje 148 KS. Motori su standardno upareni sa 6-stepenim manuelnim mjenjačem, a opcija je sedmostepeni automatski mjenjač.

Kupci mogu birati između dva paketa opreme. Style paket uključuje 17-inčne naplatke i ambijentalno osvjetljenje, a moguće je dobiti i kožom presvučenu unutrašnjost. R-Line paket donosi vizuelne promjene, standardne maglenke te sportska sjedišta presvučena tkaninom i imitacijom kože, kao i 17-inčne naplatke. Ovjes i upravljanje su također nešto bolji.

Oba paketa posjeduju sistem kočenja u hitnim situacijama pri manjim brzinama, sistem detekcije pješaka i sistem održavanja vozila u traci, a tu su i 19-inčni naplaci. Moguće je dobiti Beats audiosistem, 11,7-inčni digitalni klaster, najnoviji 8-inčni infotainment sistem s ekranom osjetljivim na dodir i drugo.

Volkswagen T-Roc Cabriolet će se u prodaji naći na proljeće 2020. godine