Noviteti
28

Volkswagen spremio redizajniranu Jettu

Klix.ba
Volkswagen je objavio fotografije svog redizajniranog modela Jetta koji će se publici premijerno predstaviti na Sajmu automobila u New Yorku.

Minimalne izmjene na karoseriji u odnosu na prethodni model vidljive su na prednjem dijelu automobila koji sada sa novom maskom hladnjaka i novim svjetlima, uključujući i dnevna LED svjetla, veoma podsjeća na veći Passat. Uz Jettu će se opciono nuditi dvostruka xenon svjetla.

Izmjene na zadnjem dijelu automobila vidljive su na poklopcu prtljažnika na kojem je postavljen decentan spojler, a tu su i redizajnirana LED svjetla koja će biti dio serijske opreme uz paket GLI i hibridne verzije.

U Volkswagenu navode da je aerodinamika redizajnirane Jette dodatno poboljšana unaprijeđenim slivnicima za vodu pored A-nosača i novim panelima ispod podnice.

Uz hromirane detalje na kontrolnoj tabli, ostatak promjena u unutrašnjosti vidljiv je po novom multifunkcionalnom upravljaču i dorađenim kontrolama ventilacionog sistema.

Volkswagen je također ponudio nove boje sjedišta i drugačije ambijentalno osvjetljenje kabine. U zavisnosti od paketa opreme, Jetta se može naručiti sa nekolicinom aktivnih sigurnosnih sistema.

Promjena u ponudi poznatih motora, u odnosu na prethodnu seriju, odnosi se na dvolitarski turbodizelski četverocilindarski motor koji umjesto dosadašnjih 140 sada razvija 150 KS.

Napravljena na platformi PQ35 (Golf V), redizajnirana Jetta u prodaju stiže u drugoj polovini godine.