Cijena 20.390 eura
126

Volkswagen počeo s prodajom modela T-Roc

Piše: E. T.
Cijena osnovne verzije Volkswagenovog najnovijeg crossovera u Njemačkoj iznosi 20.390 eura.

Volkswagen je počeo s prodajom modela T-Roc koji je svoju svjetsku premijeru imao prije tri sedmice, a publici je po prvi put uživo predstavljen na Sajmu automobila u Frankfurtu.

Kupci u Njemačkoj za najjeftiniji T-Roc trebaju izdvojiti 20.390 eura, što ga čini oko 2.500 eura skupljim od komparativnog Golfa. Za spomenuti iznos kupac dobija crossover koji pokreće litarski trocilindarski turbo benzinski motor sa 115 KS.

S boljim paketom opreme Style, T-Roc sa spomenutim motorom košta 22.590 eura, a njegova cijena u kombinaciji sa dvolitarskim turbodizelskim motorom (150 KS), 7-stepenim DSG mjenjačem i pogonom preko obje osovine iznosi 31.825 eura.

Za T-Roc Sport s dvolitarskim turbo benzinskim motorom (190 KS), DSG mjenjačem i 4Motion pogonom treba izdvojiti 30.800 eura, a ista verzija u kombinaciji s najsnažnijim dvolitarskim TDI motorom košta 32.100 eura.

T-Roc s paketom R-Line koji je prikazan u Frankfurtu još uvijek nije u ponudi, a u Volkswagenu su najavili i verziju T-Roc R koju bi trebao pokretati četverocilindarski dvolitarski turbo benzinski motor s 300 KS.

T-Roc je prvi Volkswagenov model koji se nudi u dvobojnoj kombinaciji karoserije i standardno je opremljen s nekolicinom sistema za asistenciju vozaču.