Noviteti
30

Volkswagen otkrio izgled crossovera Atlas

Klix.ba
Nakon teaser kampanje kompanija Volkswagen je konačno otkrila izgled modela Atlas, najnovijeg člana crossover ponude njemačke kompanije.

Atlas ima tri reda sjedišta, a za razliku od Tiguana i Tourega koji se proizvode u Meksiku, odnosno Evropi, Atlas je prvi i najveći CUV koji će se proizvoditi u postrojenju u Chattanoogi u Tennesseeju uz novi Passat.

Automobil je veći od Tourega i duži od Honde Pilot, tako da ima prostraniju unutrašnjost u kojoj je dovoljno mjesta za sedam putnika. VW naglašava inovativno rješenje sklapanja sjedišta koje omogućava lagan pristup trećem redu, čak i sa dječijom sjedalicom u drugom redu.

Volkswagen Car-Net sistem omogućava putnicima pristup svim funkcijama automobila, a na usluzi su Apple CarPlay, Android Auto i MirrorLink sistemi. Ne treba zaboraviti Fender Premium Audio sistem sa pojačalom od 480 W i 12 zvučnika.

Atlas koristi izmijenjenu Volkswagenovu MQB platformu, a pokreće ga 2,0-litarski TSI motor s turbopunjačem, koji razvija 238 KS. Opcija je i dalje 3,6-litarski VR6 motor, koji isporučuje 280 KS.

Motori su upareni sa osmostepenim automatskim mjenjačem, a snaga se u slučaju verzije sa 2,0-litarskim TSI motorom prenosi na prednje, dok verzija sa 3,6-litarskim VR6 motorom ima 4Motion pogon na sva četiri točka.

Volkswagen Atlas će biti izložen na Sajmu automobila u Los Angelesu, koji počinje 18. novembra.