Narudžbe na proljeće
8

Volkswagen objavio detalje o Golfu R kabriolet

Klix.ba
Kompanija Volkswagen je objavila cijene i specifikacije za svoj nadolazeći kabriolet Golf R, duoočekivani najsnažniji model u ponudi vozila s otvorenim krovom.

Kabriolet je veoma sličan hatcback verziji Golfa R, što znači da ga pokreće 2,0-litarski četverocilindrični motor sa turbopunjačem, koji razvija 261 KS. Taj motor omogućava ubrzanje do 100 km/h za 6,4 sekunde, a maksimalna brzina je ograničena na 250 km/h.

Golf R s manjim kabrioletskim izvedbama dijeli crnu prednju masku s "R" logom i hromiranim završecima izduvnih cijevi, crni difuzor, zatamnjena stražnja svjetla, unikatni prednji branik i R logo na nekoliko mjesta, uključujući i kliješta kočnica. Golf R kabriolet je niži za 25 mm, a moguće je dobiti 18 ili 19-inčne Talladega točkove.

Sklopivi krov od tkanine se može podizati pri brzini do 30 km/h. Za podizanje krova je potrebno 11, a za spuštanje 9,5 sekundi.

U unutrašnjosti Golfa R se nalaze četiri odvojena sportska sjedišta presvučena Vienna Cool kožom, a na njima je i R logo. Tu su i aluminijski ukrasi i papučice, a sivi šavovi su prisutni na upravljaču, ručnoj kočnici i mjenjaču.

Narudžbe će biti omogućene na proljeće, a početna cijena će biti 45.486 eura.