Noviteti
0

Uskoro novi Genscher

Klix.ba
Dok BMW nastavlja raditi na svom avantgardnom stilu, Mercedes-Benz razvija novu S-Klasu, koja će biti predstavljena sljedeće godine na sajmu automobila u Frankfurtu sa mnogo inovacija.

Od novih elemenata koje će nova S-Klasa posjedovati izdvajamo potpuno nove motore i mnogo više unutrašnjeg prostora. Kako Mercedes želi biti najbolji u klasi, ovaj model će također imati i mnogo naprednih high-tech uređaja.

Šasija nove S-Klase će biti napravljeno od čelika i aluminijuma da bi se smanjila ukupna masa za 10% u odnosu na sadašnja vozila.

Najveće promjene u izgledu će pretrpjeti stražnji dio koji će biti vrlo sličan onome na novom CLS coupeu sa četvero vrata. Dimenzije nove S klase će biti približno jednake prethodnoj.

Novu S klasu će pokretati benzinski motori V6 i V8, sa tri ili četiri ventilskim cilindrima. Očekuje se da će zapremina motora iznositi 3.5 litara sa 203 kW V6, 3.7 itara sa snagom od 242kW V8 i 5.5 litara sa 306 kW V8. Također se očekuje 5.5-litreni twin-turbo V12 motor koji će proizvoditi snagu od 373 kW.

Motori iz vrha ponude, u stvari V8 i V12 agregati će biti spregnuti sa Mercedesovim naprednim 7G-Tronic sedmostepenim mjenjačem.