Noviteti
34

Ultraluksuzni Bentley uskoro pokazuje svoje lice

Klix.ba
Bentley Motors će u oktobru predstaviti jedan od najluksuznijih evropskih automobila - novi Mulsanne Speed.

Sa svojih 530 konjskih snaga, 1.100 Nm obrtnog momenta, sportskim ovjesom i upravljačem po mjeri kupca, novi Bentleyev Mulsanne Speed definitivno je kreiran za vozača.

U modernoj tradiciji Bentleya, pospješena performansa prati unaprijeđenu efikasnost.

Moćni Bentley pokretat će 6.75-litarski dupli tubro V8 motor, sa ubrzanjem od 0 do 100 kilometara na sat za 4.9 sekundi i sa maksimalnom brzinom od 305 kilometara na sat.

Novi stil definiše Mulsanne Speed kao esencijalni automobil koji simbolizira britanski luksuz. Tehnologija prisutna u ovom vozilu diskretno je instalirana ispod najfinijih materijala koji su kreirani sa posebnom pažnjom i dovedeni skoro do savršenstva.

"Novi Mulsanne Speed je auto koji definiše Bentley kao vodećeg proizvođača luksuznih vozila. Mušterije ne žele da prave kompromis, a mi smo adaptirali isti pristup kada je u pitanju dizajn i inženjering našeg novog automobila", rekao je Wolfgang Dürheimer, izvršni direktor Bentley Motorsa.

Mulsanne Speed bit će predstavljen na Paris Motor Showu drugog oktobra, a već na zimu počet će isporuka naručenih automobila.