Noviteti
6

U Ženevu stiže i Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde

Klix.ba
Alfa Romeo će na Sajmu automobila u Ženevi predstaviti posebnu Giuliettu Quadrifoglio Verde (djetelina sa četiri lista, prev. sa talijanskog), što će na najbolji mogući način proslaviti 60 godina od predstavljanja prve Giuliette.

Izuzetno atraktivan automobil izvana je prepoznatljiv po osjenčenim prednjim svjetlima, posebnim završecima sportskog izduvnog sistema i 17 ili 18-inčnim dvobojnim felgama.

Pored toga, jubilarna Giulietta dobila je posebne oznake, redizajnirane odbojnike i obloge pragova, antracitne detalje na masci hladnjaka, kućištima retrovizora i ručkama na vratima, kao i karbonski spojler iznad zadnjeg vjetrobranskog stakla.

Unutrašnjost karakterišu kožom obložena sportska sjedišta i upravljač, obloge od alkantare, revidirana instrumentna tabla, aluminijske papučice i posebni tepisi. Rukovanje "Uconnect" infotainment sistemom, koji podržava nekolicinu eksternih medija, vrši se preko 5 ili 6,5-inčnog displeja osjetljivog na dodir.

Da ova Giulietta ne bude samo ljepota bez pokrića pobrinut će se turbo-benzinski četverocilindarski motor koji je svoje mjesto već pronašao u sportskoj Alfi 4C. Iz 1,75-litara radne zapremine stiže 240 KS i 340 Nm obrtnog momenta. Prijenos snage vrši se preko 6-stepenog mjenjača sa dva kvačila.

Sve zajedno dovoljno je da Giulietta Q.V. od 0 do 100 km/h stiže za 6,6 sekundi, uz maksimalnu brzinu preko 240 km/h. U službi performansi je i sportski podešen ovjes, kao i Brembo kočnice. Pored Giuliette, dodatak Quadrifoglio Verde može se dobiti i uz manji model MiTo.

Vezani članci