Noviteti
20

U Moskvi predstavljen Mercedes S65 AMG Coupe

Klix.ba
Na Sajmu automobila u Moskvi Mercedes-Benz je premijerno predstavio svoj novi model S65 AMG Coupe čiji 6-litarski V12 biturbo motor razvija 630 KS i 1.000 Nm obrtnog momenta.

Za prijenos snage na podlogu zadužen je 7-stepeni automatski mjenjač AMG Speedshift Plus uz koji će jedan od najluksuznijih i najsnažnijih kupea na svijetu od 0 do 100 km/h stizati za 4,1 sekundu.

Maksimalna brzina automobila koji su namijenjeni za evropsko tržište elektronski je ograničena na 250 km/h, dok će S65 AMG Coupe za tržište Sjedinjenih Američkih Država prestati ubrzavati tek kada kazaljka brzinomjera dostigne broj 299.

S65 AMG Coupe izvana je prepoznatljiv po izrazito agresivnim karoserijskim komponentama, a pored vrhunskih kočnica tu je i sportski ovjes sa funkcijom kontrole lateralnog naginjanja u zavojima.

"S65 AMG Coupe savršeno prikazuje sve vrijednosti Mercedesa i AMG-a: performanse, ekskluzivnost, beskompromisan luksuz i individualnost. A baš to je ono što traže naši kupci", rekao je na premijeri Ola Källenius, Mercedesov direktor marketinga i prodaje.