Noviteti
19

U Los Angeles stiže Panamera s većim međuosovinskim rastojanjem

Klix.ba
Porsche će na predstojećem Sajmu automobila u Los Angelesu predstaviti novu Panameru Executive čija je osnovna karakteristika povećano međuosovinsko rastojanje.

Baš kao što je bio slučaj s Panamerom prve generacije, Porsche je i uz njeno drugo (znatno ljepše) izdanje pripremio verziju s povećanim međuosovinskim rastojanjem gdje će najviše profitirati putnici na zadnjim sjedištima.

U odnosu na standardnu Panameru, čije je međuosovinsko rastojanje 2.950 milimetara, dužina Executive verzije između osovina iznosi 3.100 milimetara, što je dodatnih 150 milimetara, odnosno 180 milimetara u poređenju s međuosovinskim rastojanjem Panamere prve generacije, a sve zajedno bez sumnje će podići nivo udobnosti putnika na zadnjim zasebnim sjedištima.

Panamera Executive opremljena je većom zadnjom centralnom konzolom, tu su i preklopni stolići, a u opcionoj opremi moguće je dobiti zaseban multimedijalni sistem za putnike nazad koji sadrži dva 10,1-inčna monitora koji su instalirani u naslonima prednjih sjedišta, a mogu se skidati i koristiti i izvan automobila.

U standardni dio bogate opreme Panamere Executive spada veliki panoramski stakleni krov, električno podesiva sva sjedišta i posebna zaštita protiv sunca iza naslona zadnjih sjedišta. Za udobnost koja se očekuje od luksuzne limuzine brine aktivni zračni ovjes koji osigurava optimalno prigušivanje neravnina ispod Panamerinih velikih točkova.

Porsche će produženu verzija Executive nuditi uz Panameru 4, Panameru 4 E-Hybrid, Panameru 4S, ali i uz najsnažniju Panameru Turbo. Kupci koji odaberu model 4S ili Turbo u serijskoj opremi mogu računati na upravljanje preko obje osovine, adaptivna LED svjetla, ambijentalno LED osvjetljenje putničke kabine i četverozonski klimauređaj.

Uz produženu Panameru u Porscheu su najavili da će početkom naredne godine predstaviti i njenu "shooting brake" verziju.