Širenje ponude
0

Tucson bi mogao dobiti i svoju N verziju

Klix.ba
Nakon sportskog modela i30 N koji je u završnoj fazi testiranja, Tucson bi trebao biti naredni u nizu automobila kojima će se pozabaviti u Hyundaijevom N odjelu.

Prvi čovjek Hyundaijevog N odjela Albert Biermann, koji je godinama bio među vodećim ljudima BMW-ovog M odjela, u posljednjim izjavama za medije najavio je da će i30 N biti prvi u nizu Hyundaijevih sportskih modela koje "potpisuje" N odjel, a naredni N model mogao bi biti zasnovan na veoma popularnom crossoveru Tucson.

Biermann je spomenuo i N verziju Coupe modela i30, ali i potpuno novi Veloster koji bi Hyundai trebao predstaviti naredne godine, a u opciji za N tretman je i model i20.

Nije iznenađenje što u Hyundaiju razmišljaju da bi naredni N model trebao nastati na osnovici veoma uspješnog Tucsona, jer se globalna potražnja za SUV-ovima i crossoverima različitih kategorija, uključujući i njihove sportske verzije, iz godine u godinu povećava.

Donošenje konačnih odluka o novim N modelima u velikoj mjeri zavisit će od toga kako će publika prihvatiti model i30 N koji bi se u prodajnim salonima Hyundaija trebao pojaviti do kraja godine.