ATRAKTIVNIJE PAKOVANJE
4

TRD pripremio nove karoserijske komponente za redizajnirani Prius

Klix.ba
U Toyotinom odjelu TRD (Toyota Racing Development) pripremili su nekoliko novih karoserijskih komponenti kojima su "začinili" hibridni model Prius.

Malo je vjerovatno da bi iko pomislio da će se u Toyotinom odjelu za razvoj trkaćih komponenti pozabaviti dotjerivanjem nove generacije hibridnog modela Prius. U TRD-u su, čini se, mislili drugačije, pa su (za sada samo za kupce u Japanu) pripremili paket karoserijskih komponenti uz koje bi Toyotin hibridni automobil trebao izgledati privlačnije.

Za nedavno predstavljeno redizajnirano izdanje Priusa iz TRD-a je stigao paket karoserijskih komponenti, zaključno s difuzorom zraka na petim vratima, dvostrukim završecima izduvnog sistema i novim aluminijskim felgama koje će se nuditi u rasponu od 15 do 18 inča.

Kupcima će se ponuditi i mogućnost da umjesto cijelog paketa biraju pojedinačne komponente, a u TRD-u kažu da su svi karoserijski dijelovi dizajnirani s ciljem dodatnog smanjenja otpora zraka, što bi ionako štedljivom automobilu trebalo pomoći da bude još štedljiviji.

Uz nove gume i rekalibriran sistem ovjesa, koji će nuditi bolje prijanjanje, među zanimljivije detalje spada i brendiran crveni taster za pokretanje motora, a Prius iza kojeg stoji TRD svoje će premijerno predstavljanje pred publikom imati u januaru na Sajmu automobila u Tokiju.