Nrkoliko važnih premijera
1

Toyota u Parizu predstavlja novi Auris i Auris Hybrid

Klix.ba
Na pozornicu predstojećeg Sajma automobila u Parizu, Toyota dolazi sa novim modelima kojim najavljuje ofanzivu u evropskom C-segmentu. Predstavljanje predvode modeli Auris i Auris Touring Sports, čija će full-hybrid verzija biti dostupna na tržištu u isto vrijeme kada i model sa klasičnim pogonom. Toyota predstavlja i nove modele Verso, Yaris Trend i niz dodataka za sportski GT86 model.
Novi model Auris dolazi u dinamičnijem i atraktivnijem dizajnu, sa unaprijeđenom kvalitetom interijera i dinamikom vožnje. Dobra vijest za fanove širom svijeta je i to da će hibridna varijanta biti dostupna na tržištu odmah kada i benzinska i dizelska, a Toyota očekuje da će u ukupnoj prodaji novog Aurisa na evropskom nivou hibridi činiti čak jednu trećinu.

Sa novim modelom Auris Touring Sports, Toyota nam predstavlja prvi karavan u od kada je u ovom segmentu Auris zamjenio Corollu..

Novi model Verso objedinjuje evropski dizajn i inžinjerske sposobnosti Toyote. Redizajnirani interijer, revidirani 2.0 D-4D motor sa poboljšanim performansama i nižom emisijom CO2, poboljšana dinamika vožnje i reduciran NVH nivo samo su neke od novosti koje će krasiti i novi kompaktni monovolumen.

Novost je i Yaris Trend, model jedinstvenog stila sa izmjenama interijera, gdje će tekstura i boje bez sumnje privući sve urbane, mlade ljude koji uživaju u dobro dizajniranim automobilima.

Pored novih modela vozila, Toyota u Parizu predstavlja i GT86 simulator utrka ali i cijeli niz dodataka za sportski GT86 model.

GT86 simulator utrka predstavlja fuziju modela Toyota GT86 i unaprijeđenog kompjuterskog sistema za simulaciju. Vozač se za upravljanje, mijenjanje brzine, usporavanje i ubrzavanje služi stvarnim komandama, dok simulator odgovara na upute i pruža stvarno iskustvo reli vožnje.

Toyota s ponosom najavljuje da će prvi put na evropskom tržištu biti dostupan i cijeli niz specifičnih GT86 dodatnih dijelova i opreme za model GT86, koji služe unaprijeđenju aerodinamičnih performansi.