Noviteti
40

Tesla Model S sada još brže stiže do 100 km/h

Klix.ba
Kompanija Tesla objavila je kako će ponuditi niz poboljšanja za njihov popularni Model S.

Najvažnija novost je da Model S 85D sada može biti opremljen i sa nadograđenom 90 kWh baterijom koja omogućava dodatnih 24,1 km dometa. Čak i vlasnici i kupci aktuelnog modela mogu kupiti ove nove baterije ali iz Tesle preporučuju da nema potrebe za tim jer nema velike razlike i dobitaka, pogotovo s obzirom na pozamašnu cijenu.

Možda je još i važnije da Model S sada može biti opremljen i novim "Luuudicrous Mode" načinom rada, a koji omogućuje da ubrza od 0 do 100 km/h za samo 2,8 sekundi i pređe 402 metra za samo 10.9 sekundi. Očekivano, Luuudicrous Mode nije jeftin, pa samo za njega treba izbrojati 10.000 dolara. Postojeći vlasnici Modela S mogu dobiti nadogradnju za 5.000 dolara, i to bez troškova rada.

Ujedno Tesla je najavio da će Model S sa 70 kWh baterijom i jednim električnim motorom biti jeftiniji za 5.000 dolara, što uz poticaje efektivno smanjuje osnovnu cijenu na oko 60.000 dolara.

U međuvremenu, Elon Musk je potvrdio da su prve isporuke Modela X zakazane za septembar, a da bi Model 3 trebao stići za nešto više od dvije godine. Musk je također rekao da planira novu generaciju Tesla Roadstera koja bi trebala stići za četiri godine.