Noviteti
0

TATA elegante - jeftina kompaktna limuzina s 200 KS

FENA
Najveći indijski proizvođač automobila TATA, koji na evropskom tržištu nudi mali model Indica i terenac Safari, u Ženevi je iznenadio kompaktnom limuzinom Elegante.

Radi se o neočekivano atraktivnom i solidno napravljenom konceptu dugačkom 447, širokom 147 i visokom 146 cm. S tim modelom indijska kompanija prvenstveno planira proboj na tržišta novih članica EU, gdje je takva karoserijska forma posebice popularna. Solidnost izvedbe najavljuje masa od 1,2 tone (osnovni model).

Pokretat će se benzinskim i dizelskim motorima 1.4 do 2.0, koji ispunjavaju norme Euro 4. Zanimljiva je i najava V6 motora snage 200 KS, koji će se nuditi u paketu sa 6-stepenim ručnim mjenjačem i automatskim sa pet stepeni. Bit će to jeftina alternativa Škodi Octaviji RS & Co. Velika je pažnja posvećena sigurnosti putnika i pješaka te se očekuje osvajanje pet zvjezdica po Euro-NCAP crash testu. Prodajne izglede povećat će bogata oprema, koja uključuje ABS, šest zračnih jastuka, električni paket i radio/CD.

Posebice će biti zanimljiva osnovna benzinska verzija 1.4 sa 90 KS, četiri zračna jastuka i ABS-om, koja će biti dostupna već za 12.000 eura. Osnovna dizelska verzija 1.9, s common-rail motorom od 100 stajat će, također vrlo povoljnih 14.000 eura. Koliko se moglo vidjeti na salonu u Ženevi, kvaliteta materijala i izrade je OK. Početak prodaje na bugarskom, rumunjskom, poljskom, češkom i slovačkom tržištu očekuje se sredinom sljedeće godine, a izravno će konkurirati nešto jeftinijoj, ali osjetno slabijoj i lošije opremljenoj verziji.

Vezani članci